sms

 

 

 

 

 

 

Jag har aldrig förstått varför en del människor går in på facebook och andra sociala medier för att se vad deras f.d. gör och vilka de umgås med. Om det finns känslor kvar är det att ägna sig åt självplågeri.

Jo föresten, den terapeutiska sidan av mig förstår: gamla vanor är svåravlivade. När vi befann oss i förhållandet hade vi full inblick (nästan i alla fall) i vår partners liv eftersom vi levde tillsammans. När relationer bryts kan vi hamna i ett vakuum som kan vara fruktansvärt svårhanterligt p.g.a. att vi ännu inte hunnit vänja oss. Hjärnan behöver tid till att anpassa sig till de nya spelreglerna.

Vi tömmer oss själva på kraft när vi söker information och går igång på vad vårt ex gör. Vad hon/han gör är inte längre vår ensak. Det är lätt att säga och självklart kan det kan vara supertufft att smälta, men om vi inte börjar ta till oss: ”det där är inte längre inom mitt intresseområde”, kommer vi att bli förslavade – av oss själva.

JU MER VI LÄR ATT TYCKA OM OCH RESPEKTERA OSS SJÄLVA, DESTO MINDRE UTSÄTTER VI OSS FÖR SÅDANT SOM GÖR ATT VI GER BORT AV VÅR PERSONLIGA STYRKA.

Emellanåt behöver förnuftets stämma ges plats till att få överrösta de desperata känsloimpulserna. Det finns ingen on/off knapp i psyket, utan vi behöver träna in nya handlingsmönster. Varje dag – varje timme. Till slut lyckas vi!

KONTROLL ÖVER EN ANNAN PERSON ÄR EN ILLUSION.

Håll dig nerdaterad!

Vilka är dina erfarenheter? Ha du befunnit dig i kontrollfällan? Vad gjorde det med dig?

Michael Larsen – livscoach