attityd

 

 

 

 

 

 

 

Hur tänker du klä dig en dag som denna? Vilken kroppshållning kommer du att röra dig med? På vilket sätt kommer du att använda din egen röst? Ansiktsuttryck? Vem vill du helst av allt vara idag?

Det är många frågor, men stanna upp en lite stund och fundera över dem. Dagens attityd. Den kan ta oss åt många olika riktningar.

Självklart har vi alla olika förutsättningar en dag som denna. Några av oss vaknade med en skön känsla, andra med tyngd, stress och nedstämdhet.

Oavsett var du befinner dig, så iaktta dig själv utan att värdera. Det är konsten. En icke självdömande attityd. Kanske behöver du höja huvudet en aning, dra skulderbladen (låt det inte få sitta skuld i dem) tillbaka en aning och ta ett par djupa avslappnade andetag. Känslan får följa med en liten stund senare.

Vi kan förändra det inre stämningsläget genom korrigeringar i kroppshållningen och orden vi säger i huvudet.

DU ÄR INTE ENBART DINA KÄNSLOR. DU ÄR MER ÄN DEM.

Hitta ETT ord som representerar ditt idealjag en dag som denna. Din mentala GPS som du upprepar för dig själv. Här är några förslag:

Styrka, avslappnad, integritet, närvaro, synlig, rörelse, tillit, spontan, nyfiken, vän…

Se ordet skrivas av din egen hand på ett rent vitt papper eller ristat i en klippa. Bär det med dig och låt det förankras i kroppen: ”Jag är…”

Berätta gärna ikväll hur det gick för dig! Lycka till min vän.

Michael Larsen – livscoach