val

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hur många gånger har vi inte suttit eller legat där och upprepat för oss själva: ”om jag bara sagt ifrån. Varit tyst. Om jag bara hade stått upp för mig själv. Jag borde sett signalerna…”

Vi kan hålla på i det oändliga med att anklaga och tjata på oss själva, men det kommer inte förändra någonting. Vi kommer enbart försvaga självförtroendet och förstärka tyngden i huvudet. Kroppen och handlingskraften förlamas.

Det är SÅ lätt att i efterhand komma på vad vi skulle sagt och gjort. Finns det något lättare än att vara efterklok?

Hade vi vetat och kunnat bättre då i den stunden, hade vi också gjort annorlunda. Istället för att skuldbelägga oss själva kan vi fråga: ”vad kan jag lära mig av det som hänt? Finns det något som jag kan bli bättre på?”

”Every moment is a fresh moment.”

Behandla dig själv såsom du skulle behandla en älskad partner, din bästa vän eller barnen, så kommer det alltid ges fler tillfällen.

Michael Larsen – livscoach