Föreställ dig att du går på gymmet och enbart tränar en enda muskelgrupp. Dag efter dag i månader, ja, t.o.m. år. Om du har turen att klara dig utan skador, får du fantastiskt välutvecklad styrka just där krutet lagts. Men vad händer med övriga kroppen?

Samma princip kan översättas på parrelationer. Vad händer om du och partnern enbart har fokus på barnen? Eller det praktiska? Och samtidigt missar intimiteten. Emotionella muskler som aldrig tränas förtvinar. Den nära kommunikationen som fått stå och damma igen i kulisserna.

Att bryta mönster och förändras tar tid. Vagt hållna nyårslöften förändrar inget.  Vilket däremot ihärdig, smart och flexibel upprepning gör. För den som vill och har passion erbjuds oändliga möjligheter.

Är en partner som inte tycker att ni ”skall krångla till det” och som vill fortsätta det bedövande vardagsmonotona verkligen något för dig? Ett inre som skriker efter någonting mer. En kropp och sinne som ser livet som någonting större än enbart existens.

Så kan dörrarna till förändring öppnas:

  • Rör vid varandra. Utan äkta sexuell närhet nöts förhållandets självförtroende ned. Missa aldrig detaljerna!
  • Berör genom överraskande gester och ord. Människan gavs föreställningsförmågan och fantasin. Alla kan vara kreativa så låt inte ursäkterna sitta i ditt knä.
  • Prata med varandra så att inte dagen kommer då ni inte längre vill.
  • Se det i dig själv som du helst vill blunda för. Sår som skall kunna läka behöver ses om.
  • Ge utrymme för spontanitet. Krampaktig kontroll och monoton förutsägbarhet kan få den bäste att själsligt självdö.
  • Se, lyssna, ge och ta emot komplimanger. En man sa till mig: ”jag tröttnade på att uppmärksamma och ge henne komplimanger, eftersom hon ständigt viftade bort dem.” Orden behöver få en landningsbana i den de är riktade mot.

Allt levande behöver syre: hur andas du liv i din relation?

Förändra ditt liv på trettio dagar – webinar den 15/5 klockan 21.00. Du är varmt välkommen!

Michael Larsen – relationscoach