Vi längtar efter att få känna samhörighet, tillit, kärlek, trygghet…Vi vill uppleva den där djupa känslan av att vara hemma tillsammans med någon. Få vara unika! ”Vi två mot världen!” Och samtidigt ser vi en värld där svek och otrohet är vardagsmat. Det har aldrig varit så lätt att vara otrogen p.g.a. tillgången till teknik och sociala medier. Och samtidigt så lätt att bli avslöjad!

Jag får ofta höra att det måste vara något som är fel i relationen om det uppstår otrohet. Att det är två i förhållandet som bär ansvaret. Som jag ser det är det en förenkling av verkligheten. Det är inte alltid så det ser ut!

Det finns personer med så pass stark bekräftelsehunger att de kliver utanför gränserna även om är relationen bra.

Sedan handlar det långt ifrån alltid om sex, utan om en emotionell längtan efter mystik: ”någon som ser mig med helt nya ögon!”

En otrohet är en direkt attack på jagidentieten och självkänslan.

De flesta människor väljer att vara kvar i tvåsamheten även efter det att ”bomben” briserat. Resan tillbaka kommer att vara lång och fylld med konflikter. Men det går att hitta tillbaka till varandra, men det behövs en ny ”plattform” (kommer bl.a. att prata om detta under kvällens webinar.)

Jag ser genom mitt arbete hur den som blivit utsatt för sveket, skuldbelägger sig själv: ”var jag inte tillräckligt spännande/attraktiv?” Liksom den sociala skammen när vi stannar kvar i förhållandet efter en otrohetsaffär: ”vad ska mina vänner säga?” Vi hemlighåller för att inte behöva snärja in oss i förklaringar och skuldkänslor.

Det finns så många bottnar och emotionella sår som rörs upp till ytan efter otrohet.

Välkommen att lyssna och chatta ikväll!

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare