Att förgifta ett förhållande är lätt! Att hålla ihop och få varandra att känna sig levande, är en konst. En konst och ett hantverk som alltför få bemästrar!

Innan de träffades och i början av deras förhållande, tränade mannen, läste böcker, var intresserad av vilka slags kläder han bar, umgicks med sina vänner och var nyfiken på att lära nya saker.

Det har gått några år och nu går han mest i träningskläder fastän han inte tränar. Vännerna ser han högst någon gång per år. Böcker är ett minne blott! Han anar det på ytan, men vill inte erkänna det för sig själv: att han blivit grå! Att personlighetsdragen har blivit luddiga, och att han glömt bort att anstränga sig för henne och relationen. Han kör med ”automatväxel” – att köpa blommor känns bara ”överansträngt.”

Mannen har långsamt blivit relationsförslappad och tycker att han kommit i hamn med livet. På ytan! Men djupt inombords så har missnöjet tagit fäste! Han tycker att hon ”gnäller” och ”aldrig är nöjd.” Livet blev inte vad han drömt om!

Det har blivit så skönt att gå i myskläder, vilket fått honom tycka att kostymen bara är till för jobbet. Men att dejta kvinnan som han lever med? Vad hände med det? Att göra sig snygg inför henne. Och sig själv.

Vi knäcker själva förhållande-ryggraden när vi slutar med att ta hand om och jobba på vår egen person. När kommunikation bara har blivit ett snyggt begrepp.

Det finns ett stort antal metoder som vi praktiserar (oftast utan att vara medvetna om det) som förintar känslan av samhörighet och lust.

”Attraktionsätarna” väntar ständigt runt hörnet på att få stätta tänderna i förhållandet, och hämta näring från vår trötta likgiltighet och ta för givet attityd. Låt det inte ske utan var ständig öppen och stå lite på tå emellanåt. Det är de ”små” gesterna av kärlek som räknas. Varje dag!

Hur fyller du på din energi så att du kan ge?

De sju krafterna som förgiftar våra förhållanden och vad du/ni kan göra åt det – webinar ikväll söndag 2/6 klockan 21.00. Du/ni är varmt välkomna!

Michael Larsen – relationscoach