Just nu längtar jag innerligt efter att få resa utomlands. Jag kan för mitt inre höra språket, ljudet från en vespa som kör förbi uteserveringen precis intill havet. Doften av nybakad croissant och kaffe. Ett svalkande linnetyg mot kroppen och intryck som jag inte exponeras för här hemma. Känslan av att vara utcheckad från praktiskt ansvar för några dagar. Dagdrömmar och nya mål som inte skulle se dagens ljus om det inte var för vistelsen i ett annat landskap.

Känslan av att dagens mest komplicerade uppgift är att ta reda var middagen för kvällen ska ätas.

Frihetskänslan som invaderar sinnet. Spontana människomöten som lagrar sig i minnesbanken. En tidig löprunda längsmed strandpromenaden 05.30 är en del av min längtan. Människor som hejar glatt på varandra eftersom de vet att glädje och småprat är härligt smittsamt.

Vad längtar du efter? Det behöver inte nödvändigtvis för dagen vara realistiskt. Du vet den där känslan av kittlande längtan som nästan kan kännas lite plågsam, eftersom vi ”vill nu…”

Vi behöver få känna gnistan av att livet är större än vad vardagshorisonten just nu kommunicerar. Vad är viktigt på riktigt?

Ett havererat förhållande, en pandemi, en dejt som inte visade sig vara vad vi hoppats på, en kris på jobbet, i ett förhållande eller motgångar i stort, är ibland likt en lärare som frågar: ”vad behöver du lära av detta? Vad ska du vara uppmärksam på nästa gång? Hur ser ett värdigt liv ut? Vilka resurser inom din person har du ännu inte upptäckt? Vad är njutning?” etc.

Hur ska jag kunna uppskatta/förundras av kaffet, saltvattnet, handen som vilar i min, samtalet, skrattet, serveringspersonalens vänlighet, maten, presenten, blommorna, meddelandet, ditt barns ögon, om jag inte är närvarande?

Ja, vad innebär det att vara närvarande?

Den avtrubbade automatiken i vardagen och att ta en partner för givet är det som får glöden i våra ögon att mattas av. Att slå ner på oss själva, andra och livet i stort kommer inte att förbättra kvaliteten på våra liv. Tvärtom!

Vilket språk vill du lyssna till? Vilken mat vill du avnjuta? Hur ser hotellrummet ut? Hur ser den bästa dagen ut?

Jag önskar att ni alla ska få sitta på den där uteserveringen inom kort oavsett hur livet just nu känns.

”Stå upp mot manipulation & härskartekniker” – webinar torsdagen den 17/6 klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Thor Larsen – relationscoach