Hon hade bestämt sig! Varenda del av hennes kropp och sinne visste hur fel den här relationen är. Vad mannen gjort med hennes psyke.

När hon har bestämt sig för att lämna, så förändras han på ett obegripligt sätt; som om att han kan läsa av hennes innersta.

Kvinnan har alltid fascinerats av hans oerhörda förmåga att känna av människor, stämningslägen och vad hon behöver. I alla fall för stunden! När de möttes i början kom han som en gudagåva till henne. Hon hade just kommit ur ett själlöst förhållande och var rakt igenom besviken på livet. Men bara några månader efter skilsmässan så kliver han in på kafét, och kanske för första gången i sitt liv är det någon som ser henne på riktigt. De kan prata om allt! Han ser bra ut, har nära till känslor (något som hennes ex saknade), är artig och får henne att känna sig som världens vackraste kvinna. Detta är kemi!

Hon tycker kanske att han är lite väl på och i samma ögonblick drar han sig undan. ”Vilken förmåga till att läsa av”, tänker hon och lockas ännu mer av honom. Det blir ganska grått utan sällskapet och snart ses de igen. Passionen har nu uppgraderats!

Det finns en del varningssignaler, men: ”det är nog bara jag som har tagit lite skada av skilsmässan. Jag måste våga ge mig hän och inte vara så kontrollerad.”

Och så kommer dagen då illusionens mask faller! Han biter sig fast under samtal och vill till varje pris få henne att inse hur fel hon har. En mycket obehaglig känsla griper tag, men efter en stund då allt har lagt sig och hon ”erkänt” sitt misstag vänder han. Två glas champagne beställs in till bordet för att fira deras halvårsdag. Hon känner sig extremt lättad att det obehagliga samtalet är över. Champagnen skänker nytt hopp! 

”Han har bara haft en stressig vecka på jobbet”, tänker hon.

Från och med nu kommer hon att justera (vilket inte sker medvetet) vad hon lyfter fram att prata om för att undvika fler trauman. Ett obehag har lagrats i kroppen, och ett rum i psyket från förr har öppnats upp och aktiverats: ”om jag bara är tillräckligt snäll, flexibel och inte begär för mycket…”

Och så en dag kommer otroheten, vilket enligt honom beror på att hon inte gett det som han behöver. Att de bråkat för ofta. Pendlingarna mellan hopp och förtvivlan. Återförening och ett beslut om att lämna. Och återföreningssex osv.

Våra hjärnor är inte skapta för narcissistiska härskarmetoder! Där det inte finns balans, försöker vi skapa den. Där det råder kaos och aggressivitet, försöker vi lugna. Så fruktansvärt dränerande!

Det är svårt att lämna en n-person, men det går. Vi kan drabbas av återfall, men det kommer att bli glesare mellan dem. Vi kommer att möta människor i liknande situation. Igenkänning och kunskap kommer att läka oss. I backspegeln kommer vi att se allt klarare. Du är inte ensam!

Livet efter narcissisten & att läka såren – webinar tisdagen den 1/12 klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Thor Larsen – relationscoach