”Du har mask! Nu blir jag orolig! Är du sjuk? Det där tygstycket hjälper inte!”

Jag svarar mannen som tittar konstigt på mig: ”det här tygstycket har ett effektivt filter och masken handlar inte bara om mig, utan att jag bryr mig om människor som du. Jag hoppas att förbli frisk! Önskar dig detsamma.”

I början tyckte jag att det var lite pinsamt att bära munskydd offentligt. Ni vet den där känslan kring vad andra ska tänka och tycka. Den gick snabbt över!

Jag har lärt mig en hel del av den här pandemin. Lyssna till flera experter (även internationella), då det inhemska lätt skapar ankdammsbeteende. 

Men framförallt: livet kan snabbt förändras! Trygghet är någonting som inte är ristat i sten och vi kan behöva omförhandla det som vi tar för givet.

Jag har mist kära och under det senaste året och lärt mig att inte skjuta upp orden: ”du är viktig för mig! Mitt liv blir rikt av din närvaro! Jag älskar dig!”

Klä dig så fint du bara kan som en hyllning till livet som är här och nu. Njut av den här stunden, men glöm inte att konstruera en framkomlig väg mot framtiden.

Le åt din egen seriositet: jag kan komma mig själv att vara den ”allvarlige professorn”. Vem i ditt känsloliv kommer du på dig själv med att vara och som inte alltid är den skönaste personen i rummet?

Förminska inte egen eller andras oro, rädsla, nedstämdhet, misstro, samtidigt som du påminner om att det kommer en ny vår och sommar.

Tillaga njutningsfull mat även om du är singel, ensamstående eller vad du än har för titel, och som gör livet vackrare. Var generös mot din egen person och andra.

Jag glömmer inte mannen som benämnde sig själv som ”ekonomisk”, när han i själva verket var fruktansvärt snål. Var klok men också äventyrlig! Utforska nya områden; träd in på nya arenor så att självförtroendet vår växtnäring.

Ensamhet tär på människor så ring till den vars värld kommer att lyftas av din röst. Ställ en matkasse utanför dörren till henne eller honom och gör varje dag till alla hjärtans dag.

”Livet efter narcissisten och att läka såren” – webinar torsdagen den 18/2 klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Thor Larsen – relationscoach