IMG_0860

En röd tråd som tydligt sticker ut bland människor när det kommer till relationer är längtan efter att bli förstådd. På riktigt! Den sköna känslan av att kunna vara sig själv.

Ändå ser många sig själva i en relationssituation som känns allt annat än hel och lycklig. Konstanta osunda kompromisser som stjäl glöd i ögonen.

Skräms vi av det vi saknar och behöver allra mest? Kanske bättre nöja sig med det invanda? Det vi känner igen oss själva i. Rollen i att ge, ge och ge på bekostnad av att få?

Tänk om det i grunden handlar om tron på att vi inte förtjänar mer?

DET BÄSTA VI KAN UTRUSTA OSS SJÄLVA MED ÄR KLARHET KRING VAD VI INTE VILL OCH VAD VI VILL HA. Det behövs bra pålitliga ”dörrvakter” inom oss som kan sortera.

Några ”säkra” fiender är den långsamma tillvänjningen av det ohälsosamma, omedvetenhet och brist på respekt/kärlek till kärnan kring vilka vi är. Rädslan som hånler i bakhuvudet.

Vi ser oss själva ständigt hamna i vardagssituationer där det sanna i hjärtat reas ut. Allt i hopp om att partnern en dag kommer att förändras och SE PÅ RIKTIGT. Vi blir intima vänner med försöken till att förstå personen som sårar dag efter dag:

”Men han/hon hade en fruktansvärt tuff uppväxt.”

”Han kan inte hjälpa det. Det är ju en sjukdom.”

”Ger jag bara henne min kärlek kommer hon en dag att förstå.”

DET DU GÖR JUST IDAG – STÖDJER DET DIG I ATT LEVA STÖRRE? Lyfter dina handlingar dig till bättre utsiktsplatser? Har du slagit in på en väg som kommer att ge dig tidiga, mjuka och varma morgonsolstrålar mot ansiktet?

Vi kommer enligt mitt sätt att se på det aldrig nå helt fram. Att bli fullständigt hel och färdig i sig själv är en illusion, MEN vi kan komma en bra bit på vägen så att vi inte behöver konstatera: ”nu gör jag det här igen:-(!! Utan istället: ”mmm…det här känns som att komma hem.”

Hur kan det ske om vi inte ens tar risken och ger det en chans?

KÄRLEK ÄR ATT VÅGA EXPONERA OCH GÖRA HJÄRTAT SÅRBART. INFÖR RÄTT PERSON.

Hur vet vi då vem som är rätt person? Kommer att skriva om det i morgon.

Värme till dig min bloggvän.

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare