självförtroende

Det är bara ca en vecka sedan som jag skrev om det här med att bli lämnad/dumpad. Har gått och tänkt lite mer på ämnet och det finns ytterligare en del jag vill dela med mig.

För några månader sedan blev Laleh intervjuad i Skavlan och hon sa bl.a. så här: ”om någon skulle lämna mig skulle jag tänka att den personen inte är så klok.” Skrattade gott åt hennes ord.

Det är naturligtvis inte alltid så enkelt, men det ligger en hel del i det Laleh säger och det bottnar en stor portion självförtroende och självkänsla i ett sådant uttalande.

Om vi lägger hela vår självbild och självvärde i någon annans händer har vi gjort oss själva en stor otjänst. Har själv gjort det så jag vet vad jag pratar om.

DITT VÄRDE SOM PERSON LIGGER INTE OM NÅGON VILL VARA TILLSMAMMANS MED DIG ELLER INTE.

Det gäller att bygga en så pass intakt grund i sig själv som inget eller ingen kan förstöra. Självklart kan vi falla omkull i dammet, men när vi gör det, vet vi samtidigt att det finns ett liv bortom nederlaget och smärtan.

Lalehs inställning är inget som går att skapa i en handvändning, utan det är en lång resa på insidan som vi alla behöver göra med ögonen öppna. Självklart har vi alla olika ”känslomässig DNA” när det kommer till hur vi möter avvisande. Beroende bl.a av tidiga livserfarenheter, men det betyder inte att vi behöver vara fångade för resten av livet.

Hur hanterar du avvisande? Vad gör du för att stärka din självbild?

Michael Larsen – livscoach