Han har blivit lämnad av sin fru och efter två år är han inte i närheten av acceptans. Varje dag i hans liv kretsar kring ”varför?”

Han är begåvad och intelligent, men han har en ”älskarinna” som är extremt destruktiv. Alkohol! En substans som gör hans två söner inte vill träffa honom.

Löften har givits och svikits.

En kvinna är besviken på män och känner sig gammal. Hon längtar efter kärlek, samtidigt som hon träffar kommunikativt obegåvade män. En gång hoppades hon på att hennes kärlek skulle förändra honom, så att hon skulle få bli älskad.

En man som jag känner väl säger: ”jag vill dö!” Vi passerar ett sjukhus och jag säger: ”vilken ironi! I flera av rummen däruppe ligger någon som är svårt sjuk och tänker: ”jag vill inte dö! Du är fysiskt frisk och vill inte leva.”

Vackra höstlöv i ett oändligt antal nyanser dansar runt på marken. En ung man har just insett vad han vill studera vilket skänker eufori av lycka. En kvinna är på väg hem efter en fika med en man där allt kändes så rätt. Förtröstan har börjat sprida sig i hennes hjärta.

En kvinna har just fått besked att knölen i bröstet var ofarlig. En man har fått veta att han ska bli morfar. Han planerar framtida aktiviteter med barnbarnet som ännu inte är fött. En ung kvinna har just lyckats befria sig från en fobi, och börjat göra saker som hon i åratal har skjutit på framtiden.

Sannolikheten att det väntar någonting gott och vackert där framme, som ger oss anledning till att vilja leva är stor. Nya Magnoliablommor kommer att förundra oss. Solens strålar kommer att värma ansikten på en uteservering. Möten och upplevelser som du kanske just nu är övertygad om är omöjliga, kommer att uppenbara sig.

Destruktivitet kommer att bytas ut mot insikt och förändring. ”Triviala” dagliga små handlingar över tid kan vända allt till din fördel.

Du vill inte dö! Du har ännu inte upptäckt hur du ska leva. Du vill bli av med smärtan, inte dina andetag. Du behöver få känna att livet bär dig åt rätt håll. Vi behöver få känna hopp. Din sorg och förtvivlan har sina orsaker, men även famnen som vill dig väl.

Ambivalent anknytning & tvärtommetoden – webinar onsdagen den 2/11 klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Thor Larsen – relationscoach