integritet, gränser, självförtroende

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag är enormt glad för den enastående responsen som varit på bloggen de senaste dagarna. Nästan 45 000 besökare under helgen. Otroligt inspirerande! Tack alla NI som gör det här ”rummet” levande.

Först: har läst era kommentarer men av förklarliga skäl har jag inte hunnit svara på alla. Tack snälla!

Det här låter kanske lite konstigt, men en del minst sagt upprörda mail som hamnat i min in box (från män), gav mig en liten glimt av hur det måste vara som kvinna och inte nå fram. Jag vet, även män känner att de inte når fram till sin partner. Jag ser även den problematiken. Men inte ett enda meddelande eller kommentar med aggressiv ton från en kvinna. Frågan poppade upp i mitt huvud: hur många kvinnliga fotbollshulliganer finns det? Hur många kvinnliga diktatorer i världen?

Tillbaka till det här med glimten av att vara kvinna i en kommunikationsdöd relation. Du KÄNNER, håller inne, vänder ut och in på dig själv, självanklagar och när du uttrycker dig möts du av ”smarta”, snabba, intellektualiserande invändningar eller total likgiltighet.

Den som inte vill lyssna kontrar ofta med: ”du generaliserar! Alla män är inte så! Kvinnor kan också bete sig svinaktigt.” Försvar och attack stänger av förmågan till att ta till sig och reflektera.

Jag börjar alltmer förstå och det gör mig ännu bättre i mitt arbete.

Skriver om det jag gör utifrån värdefulla erfarenheter jag får från klienter och era bloggkommentarer. Det finns alltid en risk för generaliseringar när skriver om kvinnligt/manligt.

Syftet med mitt skrivande är att vi skall börja tala med varandra om relationer, bli bättre i kommunikationen, mer lyssnande och öppna så att vi kan växa som människor. Kärlek är ett val. Varje dag.

I morgon kommer det att handla om olika ämnen som vi kan och bör prata med varandra om i en relation.

P.S. Mot bakgrund att det här forumet är och skall fortsätta att vara en respektfull och upplyftande plats, släpper jag inte igenom arroganta, nedlåtande och ilskna uttryck i kommentarfältet. Här bryter vi inte ned, utan bygger upp.

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare