Fingrar som sveper igenom en Tinderapp och ögon som blixtsnabbt registrerar. Fortsätta eller stanna till och skicka ett hjärta? Blickar som scannar av i hotellbaren. En kvinna har sedan flera år känt sig rastlös i sitt förhållande och för bara ett par dagar sedan orkade hon tänka tanken: ”jag är inte lycklig tillsammans med honom.”

En man har nyligen blivit lämnad av sin fru och söker ett tillfälligt stopp i den inre turbulensen genom ett glas vin. Han älskar henne fortfarande och avskyr ensamhet mer än någonting annat, så han letar efter någon som ska få honom att glömma. Finns ångestmedicinen här ute någonstans?

Kvinnan har tappat tilliten, men kanske finns det någon som kan få henne att tro igen? Någon som är motsatsen till honom som hon skiljer sig ifrån. Någon som är närvarande! De två möts och efter bara några veckor sårar de varandra. Trasighet plus trasighet blir inte alltid till någonting helt!

Människor som inte har hittat någorlunda trygghet inom sig själva, söker inte sällan en kropp som ska göra det lite lättare att somna på kvällen. Vi är inte redo för en partner och ett förhållande när vi fortfarande sörjer det gamla. Vi kan inte ge när vi känner oss invaderade av sorg, ilska, tomhet och förvirring.

Sexuell attraktion ger ett efterlängtat dopaminpåslag, men vad händer med personen som genom våra ord hoppas på någonting varaktigt? Och oss själva när misstänksamhet och kanske t.o.m. cynism mixats med sökandet efter ständig bekräftelse?

Ett äventyr vid sidan om därför att vardagen är så enormt inrutad? En kropp som ska få oss att känna oss levande för ett ögonblick? En sexchatt som gör att vi inte behöver ställa oss själva frågorna: ”vad fyller jag mitt liv med? Hur behandlar jag min partner? Hur hade hon/han känt om hon läste raderna som jag just nu formulerar?

Det är skönt när saker bara fungerar! Tekniska enheter som bara gör det de ska – underlätta våra liv! Men tvåsamheten är inte alltid en nyasfalterad och perfekt jämn motorväg i solnedgången. Vägarbeten och köer testar tålamodet. Barn pockar på uppmärksamheten så att vi knappt vet vad vi tänker och känner. Vi glömmer och har knappt någon energi över till att se och röra vid varandra. Det som är utanför relationen blir sakta men säkert spännande, lockande och förbjudet livsbejakande. Därför att vi längtar efter att bli sedda med nya ögon!

Se på kvinnan eller mannen i ditt liv med ögon som kommunicerar: ”jag finns här och jag ser dig.” Som får din partner att känna sig attraktiv på flera olika plan. Ja, kärleken är ett val i handling – varje dag. Om du inte har minsta lust till detta, varför stannar du?

Om du är singel; se till att respektera dig själv, utveckla en empatisk inställning till ditt jag så att du så småningom kan vara nära en annan människa på ett sätt som plockar fram det bäst ur er båda.

”Bryt dina destruktiva beteenden” – webinar torsdagen den 16/7 klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Thor Larsen – relationscoach