förstoringsglas

Som barn hade jag ett förstoringsglas som jag ibland riktade ned mot torra löv. Det tog inte många sekunder efter att solstrålarna letat sig igenom det tjocka glaset, som uppstod det en låga. Jag fascinerades av detta och tyckte det var magi. När vi är avslappnade, blir vi uppmärksamma och likt förstoringsglaset och solstrålarna händer det saker. Ett splittrat sinne uppnår sällan något av kvalité, så därför skulle jag vilja låna en minut av din uppmärksamhet.

Ta fem djupa andetag och slut ögonen eller fokusera blicken på en tilltalande bild, eller på en punkt på din hand. Djupa andetag. Var fullständigt uppmärksam på det du gör. Låt  tankar och känslor passera, utan att fästa någon större uppmärksamhet vid dem. Bara iaktta vad som sker. Du behöver inte göra någonting annat än att ta de djupa avslappnade andetagen.

Du gör dig själv en ovärderlig tjänst när du tar tid till att varva ned. Tänk om du kunde vara ännu mer närvarande med dina barn, partner, kollegor, eller vem du än kommer i kontakt med. Har du tänkt på hur attraktivt det är med människor som utstrålar närvaro? Det inger förtroende.