Visst ger den exklusiva designväskan, skorna och inredningen du satsat på, en fantastisk känsla? Jag tillhör inte dem som försöker förneka nöjet och njutningen i vackra ting. Tvärtom. Skönhet är något som inspirerar och förgyller våra liv.

Men emellanåt är det bra att påminna oss själva om att:

En dag kommer någon annan att flytta in i huset eller lägenheten där du bor. En dag kommer den dyra klockan du har runt din handled att bäras av barn, barnbarn, eller någon annan. Hérmèsväskan likaså.

Visst går allting snabbt? Det är så mycket vi vill uppnå. De flesta av oss kämpar med att fylla vår tid med meningsfulla aktiviteter. Det är inte det materiella sakerna som är problemet, utan vår bundenhet till dem. De ständiga kraven vi har på oss själva, som gör det så lätt att glömma.

Ett gott liv består enligt mig, av att känna MENING och att kunna ge och ta emot KÄRLEK. Allt annat är accessoarer och rekvisita. Det är till låns. Allt utom dina relationer och det goda du strör omkring dig.

Någon sa till mig: ”Ingenting är säkert!” Jag svarade: ”Det är det visst det! Mina döttrars kärlek och min till dem.”

”Don’t search for heaven and hell in the future. Both are now present. Whenever we manage to love without expectations, calculations, negotiations, we are indeed in heaven. Whenever we fight, hate, we are in hell.” (Rumi)

Michael Larsen – livscoach