Uppskjutandesyndrom, kärlekslöshet, ältande och kroniskt sökande efter bekräftelse från fel person etc. Självanklagelser kring att vi inte är älskvärda, är tjocka, för smala, skilda, ensamstående skadegods, ålderism…listan kan göras lång!

Vi gör alldeles för många saker gentemot vårt jag som slår ut livsgnistan. Tänk om vi sa sådant till andra som vi säger till oss själva i tankarna. Vi skulle vara sociala tyranner!

Du och jag har ett egenansvar gentemot oss själva när det gäller medkänsla som riktas mot personen i spegeln. Tryck inte ständigt på snoozeikonen och resonera att imorgon blir en bättre dag. Imorgon skulpteras av dina handlingar idag.

Anamma vanor som får dig att respektera personen du. Vi har ett egenansvar gällande vilka personer vi släpper in i våra liv och vilka som vi tillåter stanna. Det vilar inte på någon annan!

Alldeles för ofta lägger vi energi på ”om hon/han bara förändras till det bättre så kommer jag att må bra.” Låt människor gå som inte är tillitsfulla! Respektera dig själv genom handlingar. Självklart kan det vara svårt. Fruktansvärt svårt! Men det är nödvändigt.

Visa dig själv vad jagtilltro är för något – du lär psyket att du är en person som det går att räkna med. Att dina ord och handlingar är någorlunda överensstämmande. Våra liv avskyr när vi ljuger för oss själva!

Vad behöver du ta tag i idag som du har skjutit på under alldeles för lång tid? Vem behöver du släppa taget om så att du kan gå en ljusare framtid till mötes?

Låt inte bristande impulskontroll få dig att spilla över och göra så att du förlorar integriteten. Vänta i minst fem minuter innan du trycker på skicka eller kommentera om du känner dig uppjagad. Handlingar formar våra personligheter så lev utifrån: ”så här ser mitt egenansvar ut i just den här stunden.”

Att ha barn tillsammans med en narcissist del 1 – webinar onsdagen den 8/9 klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ länken nedan för anmälan.

Michael Thor Larsen – relationscoach