IMG_0556

 ”I saw the angel in the marble and carved until I set him free.” – Michelangelo

Hade du suttit och läst det du gör nu om vi saknade fantasi och föreställningsförmåga? Svaret är: nej! Datorn du har framför dig hade inte stått där, orden du tittar på hade inte kommit till om inte människor en gång i tiden såg symboliska bilder för sitt inre, som sedan gjordes till bokstäver. Stolen eller soffan du sitter i kommer från en tanke, en idé om att göra det lite lättare och bekvämare.

Visst låter det självklart? Men det självklara har inte alltid existerat.

Jag roas av att tänka i banor – före och efter: före den kreativa tanken och efter. Hade du och jag levt om det inte var för Alexander Flemming, upptäckaren av penicillinet? Har inte svaret, men frågan ger ett svindlande perspektiv.

På ett personligt plan kan en koncentrerad idé som kommer till dig bilda en kedjereaktion som förändrar allt. Kanske inte i formen som revolutionerar mänskligheten, men för dig och dina närmaste, vilket i sig kan vara oerhört stort.

Idéer, tankar och känslor är i högsta grad levande vilket är hissnande, eftersom det betyder att vi kan förändra och föbättra våra omständigheter.

Att se oss själva sitta fast, kan vara början till befrielsen som gör att vi likt Michelangelo befriar ängeln i marmorstycket.

Michael Larsen – livscoach