dans

Kvinnan med lång och stor livserfarenhet tittar på mig och säger: ”filosofera inte för mycket! Jag gjorde det alldeles för mycket när jag var yngre och det bromsade upp mig. Det gäller att handla.”

Hon har en viktig poäng i de beslutsamma orden. Det är bra att reflektera och vara eftertänksam, men balansen mellan det och grubblerier, att vända ut och in på allt är hårfin.

Ett alltför stort konsumerande av självhjälpsböcker, artiklar om personlig utveckling etc. om hur man bör leva, KAN bli ett hinder mot att ta plats och agera. Vi blir så upptagna av idéerna att vi glömmer svetten, fjärilarna i magen, valkarna i händerna, skratten och de trötta musklerna.

Flera psykiska åkommor (inget av mina favoritord) behöver vår villighet att ta risker. Genom att inledningsvis exponera oss själva för det som oroar och skrämmer, kan vi gradvis vinna styrka och börja gå på vägen mot inre befrielse.

VI BEHÖVER STÄNDIGT IFRÅGASÄTTA OCH KONFRONTERA DEN ALLTFÖR SNÄVA BILDEN AV VEM VI ÄR OCH VAD SOM ÄR MÖJLIGT. HANDLING ÄR MOTGIFTET MOT MENTAL/EMOTIONELL FÖRLAMNING.

Michael Larsen – livscoach