Igår hade jag ett fint och givande möte med min f.d. fru och mina barns mamma. Det var vänligt, varmt, lättsamt, respektfullt och genuint, vilket berörde mig. Det var skönt för min ena dotter som var med att se sina föräldrar i harmoniskt samspel.

Att tiden kan läka sår fick jag ännu en gång bekräftat. I alla fall den rätt använda tiden! Den som vi använder för att förstå och förlåta sig själv och den andre för vår mänsklighet.

Det var en vän som satt framför mig, mina döttrars mamma och en person som jag alltid kommer att ha största respekt för.

Men för att komma till punkten av lugn, är det nödvändigt att vi har släppt taget. Kommit till ett yttre och inre avslut, där obearbetade känslor har sorterats och fått mjuklanda. Så länge en av parterna bär på ilska, irritation, längtan efter att hitta tillbaka, besvikelse etc. blir det hackigt, eller t.om. omöjligt.

Vi har haft våra sämre och bättre perioder, men stämningen som rådde mellan oss igår, gör att våra döttrar kan känna sig trygga. Jag vet att det en dag blir tillfällen då vi kommer att mötas; bröllop, födelsedagar, begravningar, dop och andra högtider.

Ser genom mitt arbete alldeles för många som drabbas av en f.d. partner som försöker spela ut barnen mot den andra föräldern, vilket är så fruktansvärt sorglig därför att det alltid drabbar de unga.

Jag vet att många har varit utsatta för otrohet, lögner, svek, manipulation och fått hjärtat sårat. Jag vet att många har chockats över att fått se sina drömmar raderade, vilket plockat fram de minsta smickrande sidorna av våra personligheter.

Om någon hade sagt till för mig för några år sedan att jag skulle sitta och fika med min f.d. fru, och ha det så här avslappnat, hade jag inte trott på det. Men tid och två vänligt sinnade personer kan utföra ”mirakel”. Jag är tacksam för att mina barns mamma är en varm och emotionellt mogen själ. Alla har inte den turen.

Vi kan förlora ett förhållande, materiella tillgångar, få dramatiskt minskad tid med barnen, centrifugeras i den emotionella torktumlaren och tappa all livsgnista. Men vi kan alla välja att jobba med och läka såren. Vi kan välja att bete oss värdigt, oavsett vad.

Jag vet att många av er kämpar med ett ex som beter sig på ett sätt som gör att det knyter sig i hela det känslomässiga systemet. Önskar innerligt att det en dag ska bli lättare för dig.

Därför är det svårt att lämna en narcissist – webinar ikväll (torsdag 10/5) klockan 20.00. Du är varmt välkommen!

Michael Larsen – relationscoach