Det räcker inte med beslutsamhet och en inre iver för att förändra sina omständigheter. Gnistan i hjärtat kan snart släckas ut om det inte finns ett par oerhört viktiga komponenter: din förmåga att möta motgångar och daglig ihärdighet. Våra känslor får inte sitta på hela rösträtten!

Om mitt tillfälliga sinnes/känslotillstånd ständigt hade fått bestämma, hade majoriteten av mina blogginlägg och föreläsningar inte existerat. Bokskrivande hade varit förvisat till en väl förseglad dröm och ”att göra lista”. Så mycket skönare att ligga kvar under täcket om morgnarna! Så många anledningar att sysselsätta sig med annat…

Om vi ständigt styrs av känslan, kommer vi att skicka meddelanden som vi borde hålla inne med. Vi kommer att ge kärleksförklaringar till personen som inte är intresserad av att vi ska vara en del av hennes/hans liv. Vi vill vara vältränade men inte ta på träningsskorna och ge oss ut. Vi vill ha en utbildning men inte lära sidorna i traven av böcker. Vi vill förändra delar av oss själva men inte konfrontera blockeringarna och ”önskan” om att förbli omedvetna.

Vi behöver göra upp med vår inre motståndskvinna/man som försöker infiltrera sinnet: ”det händer när du är mogen för det. Universum är på din sida. Allt som sker har en mening! Om det är rätt så kommer det lätt!” Må så vara, men ingenting kommer att manifesteras i ett resultat om du inte är beredd att vandra genom motståndets/tvivlets/självanklagelsernas dalgång; där yttre och inre krafter kommer att kriga mot dig. Psykologiska röster som ifrågasätter: ”vad ska det vara bra för? Du har ju inte resurserna, talangen och ekonomin!” Vi sysslar oftare än vi vill kännas vid med självförminskande.

Jag satt själv alldeles för länge i ”väntrummet” med hoppet om att bli ”insläppt”. Ser andra som låter dagarna passera, kidnappade av grandiosa planer, utan vilja att möta vardagstristessen, kylan, tvivlen och det hårda arbetet.

Vi kommer att falla, söka och hitta bortförklaringar, slå ner på oss själva och bli desillusionerade. För att komma i mål, måste vi gå framåt, inte ständigt låta oss dras in i och fastna i det negativa/destruktiva filosoferandet.

Gör en sak väldigt rätt varje dag, så kommer dörrar att öppnas. Skapa anledningar till att känna dig stolt om kvällen då du släcker lampan och vilar huvudet mot kudden. Bra handlingar ”smittar” – de spiller över på andra områden. Om du t.ex. ger dig ut och springer trots ”dåligt väder” och ”tidsbrist”, kommer du att ta med dig vinsten över dig själv upplevelsen och applicera den inom så mycket annat.

Det finns idéer, övertygelser, mentala/emotionella tatueringar, och känsloimpulser inom oss som ständigt utmanar och nervärderar. En del människor förblir förslavade under dessa i ett helt liv. Fantastiska sidor i våra personligheter som aldrig får se dagens ljus, som istället hålls fängslade för att någon sa, tyckte och gjorde det ena eller andra. Dessa mentala fångvaktare!

Tänk om vi behandlade familj och vänner såsom vi behandlar oss själva…vi skulle vara odrägliga att ha nära! Vi blir respekterade av vårt eget jag när vi gör vad vi säger att vi ska göra. Vad behöver du börja göra idag?

Förändra ditt liv på trettio dagar – webinar den 2/7 klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Thor Larsen – relationscoach

Fotograf: Tindy Becker