Eagle

Rubriken på det här inlägget skulle kunna sammanfattas med frågor som: bjuder du in? Hur mycket visar du av dig själv som person? Tittar du på du i spegeln?

Vad gör du för att personen du lever med skall känna sig omtyckt, älskad och bekräftad? Står dörren till ditt jag öppen eller är den stängd och försluten med en rad avancerade säkerhetslås?

Om vi inte kliver närmare och ser självbilden – hur våra djupare önskemål, drömmar och längtan om livet ser ut. Om vi inte tar oss tiden att stanna upp, känna efter och kommunicera: ”detta är jag!” Hur skall då en partner kunna känna oss?

Frågan är om vi är emotionellt generösa? Eller ”ekonomiska” med känslorna (ett annat ord är snål)?

När vi lär känna det äkta här inne sker det naturligt: vi börjar kommunicera och ser personen vi delar andetagen med. Ansträngningslöst.

Vi kan förklara och rationalisera spärrarna med torftig uppväxt, taskiga erfarenheter från tidigare förhållanden, genetik etc. Och visst har det betydelse och självklart påverkas vi. Ibland djupt, men samtidigt ligger det inom vår inflytandecirkel att kunna utvecklas och spränga barriärer.love

Vi är emotionella slavar så länge vi med böjt huvud accepterar vår ”lott”. När vi inte längre ser jagets hjärta som något evigt cementerat, utan dynamiskt och levande, är alla kliv framåt möjliga.

Tänk om även du kan…

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare