”Ska jag gå till gymmet? Är vädret ok för att gå ut och springa? Orkar jag städa?” Om jag skulle vänta på inspiration, skulle jag få vänta länge.

Tidigare tyckte jag att ordet disciplin lät tråkigt, fyllt med krav och fyrkantighet. Uppfattar det inte så längre. Disciplin öppnar dörrar, det tar fram bra känslor och fyller mig med mening. Jag har skrivit mycket det senaste året. Bra saker! Det hade inte fungerat om det inte var för att jag går emot känslan som vill hålla kvar mig i sängen de tidiga morgnarna. Tanken på framtiden är min magnet. Vet att det som upprepas smart över tid alltid ger resultat. Ibland väcks tvivel, men min optimism och hopp är oslagbara. Det kommer från två källor: Farmor och Pappa.

När jag var 7 – 8 år och stod i Farmors kök i Danmark och torkade disk, matade hon mig med affirmationer. Förstod det inte då, men ser det nu: ”Michael! Allt är möjligt när du tror på något. Ge aldrig upp! Bär inte runt på negativa tankar. Det gör bara det svåra så oändligt mycket svårare. Behandla dig själv som du vill att andra skall behandla dig.” Farmor Ellen var en enastående kvinna. Hörde aldrig henne säga ett ont ord.

Den trötta kroppen på väg hem från träningen är min belöning. God mat och en bra film väntar mig. Du behöver inte alltid vänta på den rätta känslan för att sätta igång. Ofta handlar det om att ta de första stegen så kommer känslan efter ett tag. Du har inget att förlora.

IMG_4387

Hur ser din belöning ut?

Michael Larsen – livscoach