Alla kan ha sex med genitalierna! Vidrörande händer med förhoppning om fysiskt resultat. Gester och förberedelser som skall leda till kroppens antiklimax. Förspel som lästs i någon artikel eller på en blogg, om hur man närmar sig en kvinna för att få utdelning. Högljutt pumpande som kopierats på någon porrkanal. Porrsurfande som fått oss tro att det ”är så här det skall vara!”

Sex är enkelt. Att nå, öppna och tränga in i ett sinne är någonting helt annat!

Att smeka någons innersta emotionella värld genom ord, blickar, varsam beröring och närvaro är få förunnat. Att vara där fullt ut förväntar sig en person som blickat inåt i sitt eget hjärta. Någon som mött det sårbara i jagets dolda kammare. Som kan stå där upprätt med blottad bröstkorg när det gör ont och blåser kallt. När vi verkligen känner vår egen insida, kan vi vara fullt ut i samspel med någon annan utan att rygga tillbaka. Vara tryggt i kraftfullheten.

När du ser svettdropparna och de oändligt djupa nyanserna i hennes/hans ögon då ni älskar, och kan känna att detta är den heligaste och vildaste platsen att befinna sig på. Då dofterna du andas in i just den här stunden, gör att du bara vet. En tatuering på din djupaste essens. Några ögonblick eller timmar som du vet med dig att du aldrig kommer att glömma. Någonsin!

Då du känner din egen kropps gränser raderas ut och bilda enhet med kvinnan/mannen under/över/vid sidan av dig. Hans/hennes namn som du vill skrika rakt ut därför att ditt hjärta är fullständigt utelämnat och i hela sin kraft i det här ögonblicket.

När ni når skikt efter skikt av varandras kroppar. Liksom hjärtats alla rum. Platser och en känsla som du inte ens kunde drömma om då ni krampaktigt  håller om varandras händer. Eller mjuka smekningar som får dig att fullständigt tappa greppet om tiden. Andetag som gör personen du är med, odödlig i sinnevärlden.

Då den fysiska orgasmen inte är det som främst sker, utan explosionen i ett älskande hjärta. Ett hjärta som kramar ur all sin kraft. Som gråter och skrattar samtidigt. En kärlek som hittat hem i en annans närvaro.

Att röra vid en kvinna eller man så att hon verkligen vet hur hennes/hans kropp känns…en spegelbild som gör att hon/han ser sin egen storhet. En bekräftelse på ett liv i full kraft. Att hitta platser på insidan som har oändligt högt i tak. En rymd som är enastående vacker och tilltalande.

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare

Behöver du prata med någon? Kontakta michael@separation.se