Hur är du att vara tillsammans med? Hur blir du som person när stressfyllda situationer slår på? Kan du både vara seriös och lättsam? Är du emotionellt och sexuellt trogen? Hade du kunnat gifta dig med en person med dina egenskaper?

Jag vet en man som är konstant otrogen och rationaliserar det med: ”jag är ju man!” (vilken stenåldersinställning) Kan garantera dig att han inte uppskattat om sambon betedde sig på motsvarande sätt. Intressant hur människor kan göra skenmanövrar i sina psyken. Hur vi försöker förföra det egna jaget till att köpa och tro på berättelsen.

Det krävs sin människa att ha modet och styrkan att se sig själv i spegeln – utan mentalt förskönande kosmetika. Möta skuggsidan utan att peka ut andra, gener, uppväxt, otur…Enbart se sig själv utan gapande bortförklaringar.

Behandlar jag andra såsom jag själv önskar bli behandlad? Stanna vid frågeställningen en liten stund.

Hur är jag att leva med? Vilka sidor i min personlighet har jag blundat för?

Har skrivit om det flera gånger förut: något av det värsta vi kan göra mot kvinnan/mannen i våra liv, är att få dem att känna sig ensamma i vårt sällskap. Att sätta igång krafter som gör att de drar sig in under sitt skal, för att orka existera. Hur hon/han tvingas stänga in sig i badrummet och fälla tårar i sin ensamhet. Emotionell exil samtidigt som det pågår trafik i mobilen som skulle slå undan fötterna, och förånga de känslomässiga banden er emellan.

Se till att leva på ett sätt som gör att du kan vara stolt och lugn gällande vem du är. En människa som gör att andra mår bra och kan le i hjärtat.

Konsten att leva så bra du kan – webinar den 21/3 klockan 21.00. Du är varmt välkommen!

Michael Larsen – relationscoach