Det kan vara magiska ord eller slentrianmässiga. Det kan sägas med ögonkontakt, en smekning och en röst som verkligen är intresserad. Närvaro helt enkelt! Frågan kan få oss att känna oss älskade eller som en person som bara passerar förbi. Tänk så olika en uttalad mening kan kännas!

Den ensamstående mannen berättar: ”varje dag är en saknad och längtan efter ett meddelande eller en röst som frågar mig hur jag har det. Jag längtar efter någon som jag kan beröra på riktigt. Och som rör vid mig. Jag är på en dejtingsida därför att jag en dag vill slippa vara där!”

”Hur har din dag varit älskling? Är du hungrig? Ska vi se en film? Titta vad jag har gjort för oss!”

Livet kan vara fyllt av fantastiska nyanser och egentligen är det inte mycket som ska till. Vi behöver uppmuntran som inspirerar oss. Det kostar ingenting att ge detta. Aldrig någonsin!

En kvinna berättar att hon skulle hålla en presentation på jobbet, vilket hon var väldigt nervös inför. Strax innan det är dags, blinkar ett meddelande till i mobilen: ”mamma, jag älskar dig! Allt du gör är fantastiskt! (hjärta)”

Det är inte mycket som ska till för att förändra hela den energimässiga frekvensen mellan två människor: öppenhet, mjukhet i attityden, en vilja att förstå… Framtiden kan hänga på det: ”jag väljer att vara här och sätta mig in hur du upplever det. Jag väljer att öppna ögonen och se bortom mitt eget synfält, mina rädslor och andra sår från förr som emellanåt poppar upp per automatik. Och som jag är villig att jobba med. Min vilja att försöka förstå ditt emotionella landskap, öppnar dörrarna så att kärlekens fläktar tillåts passera genom våra rum.”

Allt det bästa till dig en dag som denna min bloggvän!

Att ha en förälder som är narcissist – webinar onsdagen den 18/7 klockan 21.00

Michael Larsen – relationscoach