Om du googlar på ”how to meet the right partner” kommer det upp ca 304 miljoner träffar! Trehundrafyra miljoner! Det ligger genetiskt inmatat inom oss att vilja få ihop det med Henne eller Honom. För inte så länge sedan handlade det om att föra människosläktet vidare och skapa en trygg social och materiell grund. Idag ser frågeställningen i vår del av världen helt annorlunda ut:

”Hur kan jag möta någon som jag kan vara lycklig tillsammans med?”

”Var möter jag honom eller henne? Och när kommer våra vägar att korsas?”

”Hur vet jag vem som är rätt person för mig?”

Vi har gjort en resa från fysisk överlevnad till att få känna oss emotionellt levande. Det är i alla fall vår längtan.

Men i ett samhälle där lycka och att vara lyckad är den nya ”religionen” är det lätt att känna sig misslyckad och besviken: ”ännu en höst som singel!” Vi vet förnuftsmässigt att stress, jakt och desperation inte är till vår fördel i sökandet efter en partner, men hur lätt är det då vi ständigt matas i det virtuella flödet med budskapet om att singel är ok, men att två är det som gäller? Någonstans inom oss tar det fäste: ”något är det ju som inte stämmer eftersom jag inte har lyckats träffa någon efter så här lång tid.”

Vi behöver utmana den bilden!

Tiden kan stressa oss: livet är kort och vår längtan efter att få känna det som är enastående i hjärtat är stark. En attraktionskemi som i grunden ska förändra vår tillvaro ligger högt på önskelistan. Vem vill inte gå bland höstlöven och känna en mjuk hand i sin? Någon att diskutera, skratta, planera aktiviteter tillsammans med och älska på ett sätt som vi inte ens i drömmarna trodde var möjligt.

Mötet med honom eller henne ligger kanske inte så långt bort som vi tror, men det är nödvändigt att se över vad som kan göra att vi missar attraktionsfällorna och faller för fel person. Vi behöver bli medvetna om vår egen emotionella adress för att kunna knappa in destinationen som vi vill röra oss mot.

Förståelse och insikter gällande vem du är, förbättrar i hög grad utsikterna för att möta rätt person.

Vilka egenskaper i en partner kan du under inga som helst omständigheter förhandla bort?

”Har det som jag tidigare känt varit oslagbar attraktion fört mig i händerna på destruktivitet? Är mina inre värderingar så pass integrerade att de fungerar som skydd mot personer som i sin trasighet drar ner mig i avgrunden?”

Kärleken vill dig väl! Det finns människor som är bärare av det som lyfter fram det bästa inom oss. Vi behöver se till att vägen mot mötet med honom eller henne är någorlunda jämn så att vi inte får sladd och kolliderar.

Behandlar du din egen person på ett sätt som är respekt och kärleksfullt så att du inte ”väljer” någon där ute utifrån tomma gester och ord?

Vi behöver bli rätt partner åt oss själva så att en annan också kan vara det åt oss.

Konsten att träffa rätt partner – webinar ikväll söndag den 15/10 kl 20. Du är varmt välkommen!

Michael Larsen – relationscoach