relationerLäser era kommentarer: hur ni känner igen er själva, delar livsberättelser, uppmuntrar och stärker varandra, tar utrymmer att ventilera det som rör sig på insidan… Inser något viktigt och blir berörd – betydelsen av att få uttrycka det som känns tungt, erfarenheter och få ta emot/ge respons. Det ger perspektiv och är läkande.

En plattform att få sätta ned fötterna på, andas och sakta, sakta sträcka på ryggraden. Det är så min önskan ser ut. Ny gnista i ögonen.

Det är alltför många som förlorar kontakten med sig själva på vägen. Vi kompromissar till den grad att draperiet mot det vi verkligen vill och längtar efter dras för. En annan persons känslomässiga avstängdhet, ovillighet att kommunicera och bristen riktig kontakt gör att någonting händer i relationen. Antingen drar vi oss undan och börjar planera en exit plan, eller så gör vi allt i vår makt för att vara till lags. För visst kan min kärlek göra att han/hon en dag vaknar och inser vilken storvinst jag är?

Hur kan vi nå resmålet om vi inte knappar in destinationen i gps:en? Om vi ständigt resonerar sönder oss själva med tillplattande tankar. Låter andras uttalanden, blickar och värderingar bestämma hur mycket du är värd.

Tänk om den djupa magkänslan stämmer? Den mänskliga rättigheten att få tänka och känna som vi gör utan att någon annan ständigt skall korrigera ”rätt” oss.

Vad i dig själv kan du behöva stå upp för en dag som denna?

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare