Hon har levt i ett längre förhållande som tog slut, dejtat, känt att det inte var rätt, varit intresserad i någon som inte var kapabel till en nära relation, dejtat igen och blivit besviken, bestämt sig för att vara singel, blivit förälskad, sårats…

Många av oss har en del i sitt relationsbagage! Omskakade känslor, grusade drömmar och inte sällan en hel del uppgivenhet.

Människors oförmåga till närvaro, bete sig tillitsfullt, visa förståelse och respekt, är i en hel del fall begränsad, och risken att möta någon som inte kan eller är intresserad av kärlek i handling, är stor. Vi kommer med största sannolikhet att stöta på ett antal grodor som inte kommer att förvandlas.

Den mytomspunna kemin kommer under flertalet av våra dejter inte att ta form. Så är det bara! Och i vissa fall känner vi det där sköna ruset, men personen i fråga är inte bra och rätt för oss.

Vi kan fortsätta att söka eller ge upp. Jag tror på en kombination; leta inte för aktivt, men var öppen (om du vill det). Panik och stress inför ensamheten är sällan en bra plattform att stå på i vårt sökande efter henne eller honom. Desperation ger oss tunnelseende och vi glömmer våra grundvärderingar (ta gärna reda på vilka som är dina).

”Jag kommer aldrig att träffa någon” – är kanske en längtan efter att livet ska överraska, förundra oss om att det faktiskt finns enastående kvinnor och män där ute. Kanske är det så att era vägar helt enkelt ännu inte korsats.

Kanske behöver vi ge upp checklistan. För en del handlar det om att jobba med att utveckla självemapti, insikter och förändring av relationsmönster. Om vi t.ex.  söker en kärleksfull trygghet, är det ingen bra idé att vara i ett förhållande med personen som har ett alltför starkt bekräftelsebehov.

Fråga dig själv: ”är hon eller han”?

  • Självreflekterande; dvs kan personen resonera och förstå hur egna handlingar/beteenden påverkar andra?
  • Känslomässigt intelligent; förmåga till bl.a. impulskontroll: hantera motgångar, frustration och ilska?
  • Öppensinnad, förlåtande, ödmjuk och lättsam (inte detsamma som ytlig)?
  • Empatisk?
  • Någorlunda färdig med sitt ex?
  • Lyhörd för dina behov?
  • En som respekterar sig själv?

Sannolikheten att vi (om vi är öppna för det) en dag kommer att möta den som är helt rätt för oss, är matematisk mycket större än att vi inte kommer att göra så, eftersom det ligger i de flesta människors DNA att få ge och ta emot kärlek. Vägar kommer att korsas!

Konsten att möta rätt partner – webinar torsdagen den 16/4 klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Larsen – relationscoach