”Min kropp skriker nej till honom men av rädsla för att han ska manipulera barnen så att de vänder sig emot mig, ställer jag upp på sex. Jag är så fruktansvärt arg på mig själv!”

Fällan ovan är fruktansvärt förödande för självbilden!

Många narcissister har en förvriden bild av sig själva som den mest fantastiska älskaren/älskarinnan, och om du inte vill vara fysiskt nära henne/honom, så ”måste det vara något som är fel på dig”, och du utsätts för en övertalningskampanj med målet att du ska inse att du ”egentligen vill”.

N-personer har ett tydligt gemensamt drag: de tar inte ett nej! På grund av den grandiosa självbilden är de övertygade om att de är extremt attraktiva och begåvade, och därmed oemotståndliga.

Det narcissistiska höljet är som en ointaglig fästning, eftersom ett erkännande av den egna litenheten skulle vara förödande för n-personen. Det innebär bl.a. att sex är ett verktyg för att bekräfta och befästa sin ställning som ”det mest exklusiva man kan få i världen. Jag är en Gud/Gudinna som bara den mest dåraktiga inte dyrkar!”

”Genom att jag får dig att njuta, och jag är beredd att göra allt i min makt för att du ska göra så, får jag bekräftelse på hur enastående jag är!” (Se hur många jag det är i den meningen).

Det handlar om att skapa åtrå inom andra så att egot hämtar i pluspoäng. N-personen har gigantiska minussummer på självförtroendekontot, så hon eller han måste justera verkligheten till sin fördel för att inte rasa samman.

När du säger nej till en narcissist hotas deras jag, och hon eller han kommer blixtsnabbt söka efter nya bekräftelsestationer för att inte behöva konfronteras med nattsvart tomhet av meningslöshet.

Om du känner stark åtrå till henne eller honom, se för ditt inre hur lögner, manipulation, kränkande och hotfulla ord, ytlighet och ett barnsligt bekräftelsebehov, så att fulhet kan ta vid. Avslöja kejsarens nya kläder!

Lev inte med illusionen att du kan älska en narcissist frisk då det kommer att förstöra ditt liv.

Det som narcissisten gör med dig & så blir du fri från det psykologiska nervgiftet – webinar tisdagen den 19 oktober klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Thor Larsen – relationscoach