Teoretiskt sätt har det aldrig varit så lätt att träffa någon, med tanke på tekniken, sociala medier, dejtingappar och ”relationsrörligheten.” Men ändå är det så många som är singlar. Ofrivilliga sådana!

Den där djupa känslan av att man kommer att vara ensam för alltid och inte kommer att kunna bli förälskad. Tänk så mycket längtan det bor inom oss! Och försiktighet efter alla de gånger som vi har sårats.

Människor som först visar intresse men sedan försvinner i bruset och bildströmmarna.

En kvinna berättar: ”hur ska jag våga dejta igen? Det finns alltför många män där ute som utger sig från att vara färdiga med sina ”avslutade” förhållanden, men där det senare visar sig vara en djungel av ouppklarade känslor. Jag är så trött på att vara någons språngbräda ut ur det gamla.”

Sex och bekräftelse för att höja temperaturen på ett sargat självförtroende efter sviterna från en separation? En kliande rastlöshet i väntan på att det kanske väntar något som är lite bättre än det vi befinner oss i. Någon som vi har under tiden i hopp om att det en dag ska blixtra till, så att den enastående kemin och samhörigheten kan infinna sig. Vi står med ett ben i en relation och ett utanför: ”kanske kommer han/hon som verkligen är menad för mig att dyka upp där framme?”

Och under resans gång sårar vi varandra med löften som vi hoppas ska bli till en skön känsla, så att vi så småningom ska få känna den äkta lusten att uppfylla dem.

Vi vet när vi har mött den rätta! Men det räcker inte med att enbart känna det under de första veckorna och månaderna. Vi behöver veta över tid. En kärlek som presenterar sig i handling så att vi kan få vila i tilliten. Hur trötta är vi inte på att undra om ”detta är rätt”? Om mannen eller kvinnan verkligen är den vi så innerligt hoppas på att han/hon ska vara.

Alla de gånger som vi har berättat för nära vänner om vad dejten eller partner sa och gjorde, och som väckte tvivel och smärtsam utsatt inom oss. Den malande oron som vi från hela hjärtat hoppas ska förändras till tillit.

Vem är inte trött på att ännu en gång behöva ladda ner dejtingappen som vi för inte så länge sedan var lättade över att kunna radera? Och så är vi där igen! Det tar energi att börja om och bygga upp nya förväntningar.

Det är en konst att kunna släppa taget utan att sluta tro på möjligheten att det finns någon som är helt rätt för oss. Det finns de som inte är bärare av dolda agendor, en relationsväska som inte är överfylld med trasigheter och som verkligen vet vilka de är och vad de vill. Som läkt i en värld med snabba emotionella bekräftelse-kolhydrater.

I väntan på det genuina mötet får vi jobba med vilka vi själva är och vad vi innerst inne vill, så att lugn klarhet är det som driver oss, och inte desperation.

Vad längtar du efter?

Att komma på fötter och läka efter en separation – webinar torsdag 16/11 kl 20.00. Du är varmt välkommen!

Michael Larsen – relationscoach