Hon lämnar inte ifrån sig sin kraft. Hon låter sig inte fångas in ett nät av komplimanger. Hon behöver inte bekräftelse och egotankning från någon som i första hand eller enbart ser henne som en kropp.

Hon vet att en man som närmar sig henne, och ger komplimanger enbart utifrån det fysiska, inte sällan har en ytlig inställning till relationer, kvinnor och livet i stort.

Här skulle någon kunna invända: ”är det inte lite väl lätt att döma någon enbart utifrån hur han närmar sig en kvinna på en restaurang?”

Mitt svar är att mannen i exemplet visar sig själv. Allting kommunicerar! Undrar vad han sagt om en annan man närmat sig hans egen dotter på liknande sätt: ”vilken fin kropp du har!” Och hur hade kvinnan som han lever med reagerat på jaktbeteendet?

Vårt värde ligger inte i omgivningens ögon, utan i synen vi har på oss själva. Kvinnan vilar i sig själv och självkänslan/förtroendet är hennes starkaste vapen. Hon söker någonting utanför det vanliga. Minorna som hon tidigare har trampat på, har lärt henne att uppskatta och värdera intressanta samtal, att beröras utöver det vanliga, någon som ville henne väl på alla plan. Det blir svårare att möta någon, men i vilken slags sällskap ska vi lägga våra dyrbara dagar?

Tankar?

Medberoende och konsten att bryta den känslomässiga fångenskapen – webinar ikväll torsdag den 19 juli klockan 21.00. Klicka på den här länken för anmälan.

Michael Larsen – relationscoach