Det sker inte en gång, utan dagligen över tid. Vi känner, tänker, känner, tänker…Den magiska medicinen, de enastående 7 smarta råden och snyggt förpackade coaching-råden kanske kan ge lindring för stunden, med det som vi behöver komma till insikt om är att smärta är en del av livet, och förhålla oss till den delen av existensen.

Det som vi försöker fly ifrån kommer att jaga ifatt oss. Tårarna, ilskan, förtvivlan, frågorna som aldrig tycks ta slut och den fullständiga maktlösheten, är en del av psykets läkningsprocess. Men ibland så fastnar vi i ett själens limbo, ett emotionellt tillstånd av att inte kunna komma vidare. Det är som om tankarna som vi tänkt tiotusentals gånger har blivit en stor del av vilka vi är. ”Filmscenen” över er tid tillsammans kör på ständig återuppspelning. Det som hon eller han sa och gjorde, tycks inte vilja försvinna.

Det kan kännas fruktansvärt skrämmande att säga till sig själv: ”nu är det bra! Nu har jag gjort allt som går att göra. Det kommer inte att bli vi igen och jag öppnar dörrar till nya minnen. Jag kan inte ändra på en annan människas beslut. Det finns en annan kvinna eller man där ute.”

Varenda gång som du kommer på dig själv med att tänka på henne eller honom, så ersätt omedelbart den tanken med en annan: vad du ska äta ikväll? Vad behöver du inhandla? Var vill du tillbringa semestern nästa sommar? Hur skulle en skön helg under september månad se ut? Etc. Syftet är att på ett konstruktivt sätt distrahera, även om för bara några sekunder, dig själv från att köra fast.

Det finns underbara sidor av verkligheten. Och så finns det krassa: människor är inte alltid de vi hoppades på att de skulle vara. Svek, manipulation, lögner, otrohet, härskartekniker…emellanåt känns allt obegripligt.

Utmana cynism och idén om att alla kvinnor och män är si eller så, att det inte går att lita på någon och att kärleken är ditt livs undantag.

Vad vill du uppleva om tre månader från nu? Tre behagliga minnen som du vill skapa och sätta in på ditt upplevelsekonto?

Så släpper du taget om ditt ex – webinar tisdagen den 27/8 klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Larsen – relationscoach