separation.se

 

 

 

 

 

 

 

Det är sorgligt att se hur många människor som inte tycker om sig själva – vars enda värde ligger i om en partner älskar dem. När ett förhållande tar slut försvinner också kärleken till den egna personen (den som kanske inte funnits där från början).

HUR KAN VI GE OSS FULLSTÄNDIGT HÄN I ETT FÖRHÅLLANDE UTAN ATT SAMTIDIGT FÖRLORA VÅRT AUTENTISKA JAG?

Jag var själv där: helt i händerna på hennes beslut, ältade alla fel som jag gjort (ja, för allt var mitt fel – kändes det som).

När glimtarna av självrespekt flaschade förbi kunde jag ibland gripa tag i dem och följa med – ju fler gånger och ju längre jag lyckades hålla kvar, desto större växte sig styrkan i maggropen.

När du blivit lämnad – finns det en sak som tar dig tillbaka på fötterna snabbare än någonting annat: avstå från OCH utför handlingar som gör att du kan börja tycka om dig själv. Vanorna är den ”magiska” nyckeln som öppnar porten till ditt mest värdefulla jag.

Det kan ta tid (ibland lång sådan), innan kroppen och sinnet förstår – innan det sjunker in på riktigt: ”jag är faktiskt värd att få må bra, känna mig komplett och vara lycklig. Jag skyddar integriteten genom att vara snäll mot mig själv och förhandlar aldrig bort värdet här inne.”

Michael Larsen – livscoach och mental tränare