Jag minns den 97-åriga kvinnan som en gång sa: ”kärleken är enkel! Men vi tar den alltför ofta som självklar.”
Instagram innehåller hur mycket tränings och hälsotips som helst. Det finns enormt mycket att läsa om och lyssna till när det gäller relationer, kommunikation och hur vi ska göra för att hålla kärleken levande.
Myndigheter och politiker talar om ”folkvett” och rekommenderar människor att hålla avstånd och vara förnuftiga. Men gör vi det?
Trots alla kloka idéer, briljanta modeller och självklarheter, så skiljer sig allt fler människor. Vi känner oss olyckliga i våra förhållanden och äter på ett sätt som inte matchar det som är hälsosamt för våra kroppar.
Likt nyårslöften är vi inledningsvis taggade till tusen. I några veckor eller i vissa fall t.o.m. månader! Vi tar hänsyn för att inte smitta andra. Vi är strålande versioner av oss själva under det första året i tvåsamheten. Sedan faller vi in i samma gamla förutsägbara mönster!
Mannen eller kvinnan som blir lämnad av sin partner p.g.a. bristande lyhördhet, respekt eller allmänt slapp inställning till kärleken, förändras plötsligt. Nu ska allting ställas till rätta och ”jag har fattat! Nu ska det bli vi på riktigt!”
Naturen består av lagar och om vi inte följer dessa rasar allting samman. Våra nära relationer lyder under samma princip: ”som vi sår…” eller inte sår får vi skörda.
Om vi ständigt beter oss på ett sätt som får vår partner att känna sig ensam i vårt sällskap, kommer relationen att dö, eftersom upplevelsen av samhörighet är ett djupt mänskligt behov – en psykisk/spirituell naturlag som vi inte kan fly ifrån.
Den rebelliska kraften i våra personligheter: ”ingen ska tala om för mig vad jag ska göra”, kan vara en tillgång i vissa lägen, men är även förintande. Corona och miljön bryr sig inte om vad våra egon vill.
Viruset slår ut det som en gång var kärlek om vi inte längre jobbar för vi, utan bara för ”jag vill ha och behöver!” Kärleken liksom naturen struntar fullständigt i våra goda intentioner utan vad vi visar i handling.
Lyssnar vi till partnern på riktigt eller är vi fullt upptagna med att vinna debatter över henne/honom? Lyssnar vi till våra inre värderingar eller kör vi över oss själv i hopp om att bli älskade?
Ligger vi bekvämt kvar i soffan med blicken försjunken i mobilen när den som en gång var ”vårt allt” kommer hem efter en intensiv dag? Naturen bryr sig inte om att vi ”förtjänar att få ta det lugnt en stund”, utan om det finns ett kroppsspråk och en attityd som visar: ”underbart att se dig! Hur har du det? Jag har längtat efter dig!”
Michael Thor Larsen – relationscoach
”Vi förändrar oss själva genom var vi vistas”
Jag väljer bl a att vistas här på separation.se och på dina webinarier.
🙂