Du kan vara säker på en sak: när någon är intresserad av dig kommer du att veta det. När någon älskar dig kommer du att känna det!

Det är inte alltid som vi vet om någon tar oss för givet, ser oss som en plan B och har ett liv som för tillfället är ”komplicerat”, eftersom vi inte alltid kan eller vill se verkligheten som den är. Psyket kan lägga på skönhetsfilter så att ljussättningen i tvåsamheten gör allt vackrare än vad det egentligen är. Personen kan dölja sina egentliga motiv. Under en viss tidsperiod!

Trygghet känns! Inte i några månader utan hela vägen!

Den som längtar efter dig hör av sig och är tillgänglig när du tar kontakt.

Den som är färdig med sitt ex använder inte dig som känslomässig papperskorg.

Den som är intresserad av dig att visar det!

Kompromissa inte p.g.a. av ensamhetsångest, attraktion och sociala kommentarer som: ”hon är helt fantastisk! Du kan inte en bättre man än honom!”

Det är du som har sett vad som pågår bakom den trevliga fasaden. Det är du som ska leva med personen, inte din familj och vänner.

Fråga dig själv: ”är hon eller han snäll mot sig själv? Har X empati? Är hon eller han emotionellt mogen? Impulskontroll? Relationen till alkohol? Tillgänglig? Hängiven oss?”

Vad är viktigt för dig i en relation? Hur blir du i sällskap med henne eller honom? Kan du vara dig själv?

Kompromissa inte med det självklara! Gå, även om du är upp över öronen förälskad, om personen uttalar nedlåtande/kränkande ord. Gå om en hand lyfts mot dig och det skriks. Bryt all kontakt, hur svårt det än känns, om du utsätts för hot. Gå! 

Förlåt visas alltid i handling!

Gå om personen i fråga är en patologisk optimist och säger saker som: ”allt ordnar sig! Det löser vi! Oroa dig inte!” Samtidigt som hon eller han inte agerar och har alldeles för många kaosposter i sitt liv.

Stanna inte med den som tar dig för givet och inte anstränger sig för tvåsamheten.

Lär känna dig själv och vad du behöver, så att du inte hamnar i det emotionella träsket i en relation. Självkännedom är ditt starkaste vapen. Du kommer att skydda dig själv från det destruktiva genom att hålla dina grundvärderingar nära hjärtat.

Kärlek känns i kroppen. Liksom trygghet.

Ikväll söndag klockan 21.00 håller jag webinariet ”Ett liv bortom oro, ångest & ältande”. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Thor Larsen – relationscoach