listen

 

 

 

 

 

 

 

 

Tänk vad lätt det är att gå i fällan – bli för ivrig, irriterad och frustrerad. Att i alldeles för hög grad fastna bland de egna formuleringarna i huvudet – på bekostnad av lyssnandet. Röster höjs och primitivare hjärnområden aktiveras.

Det hände mig igår och så här med några timmars avstånd är det möjligt att se mig själv utifrån (emellanåt behöver vi ta klivet tillbaka). Det är en lättnad att kunna se vad som triggade mig och varför. Förståelsen för jaget och den andra parten gör att takten i känslorna på ett skönt sätt mattas av. Det blir inte lika viktigt att ha ”rätt” och ta hem ”segern” i diskussionen. Idén om att det ibland är det bättre vara snäll än att ha rätt är inte så dum. Med vissa människor som står mig närma behöver jag lära mig backa och låta egot ta en sista minuten resa.

Känner du igen dig? Hur gör du när samtal hettar till?

Michael Larsen – livscoach och mental tränare