Det finns människor som inte delar din världsbild och människosyn. Det finns människor som inte har förmåga till empati, som inte har en aning om vad kärlek är för något, som utan betänkligheter manipulerar sina barn för att vinna själviska fördelar. Som ser sin dotter eller son som en förlängning av egot.

När n -personens (narcissist) barn presterar ”medelmåttigt” i skolan eller under sina fritidsintressen, engagerar de sig inte. Men när den unga människan är en stjärna inom sitt område vaknar n-personen till liv eftersom de ser det som sin framgång: ”strålkastarljuset på mig!”

En narcissist kan vara mästare på att uppvakta, dejta, vara sexuellt närvarande (ytterst tillfälligt), bekräfta och få dig att känna dig utvald vilket gör dig säker på att du mött din tvillingsjäl. Din kropp och psyke förförs till att tro att du inte kan leva utan den här personen – att du behöver henne eller honom för att känna dig levande!

Inledningsvis är du allt i n-personens liv. Men snart går ridån ner och du är en osynlig scenarbetare för den som snabbt tröttnar. Förälskelsens mest intensiva fas har lagt sig (vilket den gör efter 6 – 15 månader) och därför tvingas du nu att abdikera från tronen.

En narcissist älskar inte dig! De vill ha, äga och kontrollera! Du älskar inte henne eller honom (även om du är övertygad om att så är fallet). Kärleken är ömsesidig, omtänksam och respektfull handling mellan två människor.

Du klarar dig utan henne eller honom även om du just nu tror motsatsen.

Försvara och förklara dig inte för den som livnär sig på drama, din oro och har ett patologiskt bekräftelsebehov. Du får styrka när du går åt ett annat håll, även om det skakar i kropp och själ.

”Stå upp mot manipulation & härskartekniker” – webinar ikväll torsdag den 17 juni klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Thor Larsen – relationscoach