Jag hör alltför ofta om personerna som blir förälskade i varandra, men där det gamla livet med ett ex inte städats upp. Eller användandet av en annan människa av kött, blod och själ, som trampolin för komma ur en relation som sedan länge är dödsdömd. Löften som generöst delas ut, men som slutar med svek och osanningar. Drömmar och längtan som oundvikligen rör sig mot stupet.

Kraften i förälskelsen är en av de starkaste drogerna som finns. Den kan förföra oss till att gå med på och kompromissa kring sådant, som vi innerst inne vet är fruktansvärt destruktivt. Vi ser sanningen men blundar för verkligheten: ”för tänk om det kommer att bli bra en dag?! Jag älskar ju honom/henne över allt!”

Familj och vänner som ser att vi förlorat greppet. Vi blir vilsna främlingar i våra egna tankar och hjärtan. Skuggor som egentligen skulle röra sig bland solstrålarna.

Jag tänker inte ge några råd, eftersom jag vet hur svåra de kan vara att följa – fråga istället dig själv: ”vill jag vara ett alternativ B, tidsförströelse, statist i ett drama, ångestdämpande medicin, rollen som kickgivare…..?” Nej!

Det här livet är oerhört kort min bloggvän; skall vi fylla det med oro, rädsla och kronisk stress? Eller lugn, skratt och kärlek?

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare

Behöver du prata? Kontakta michael@separation.se