Under morgonens runda vid havet med Spirit (en Belgian malinois), ser jag ljusstrimman på himmeln. Runt omkring är det mörkt eftersom det är snö på gång. Det är en majestätisk syn och tanken slår mig: det må kännas mörkt omkring oss i perioder, men det finns för de allra flesta, någonting som ger anledning till att känna hopp och förtröstan. Det kan vara våra barn, en god kollega, vän, en kärleksfull partner, en gåva vi bär på och som kan göra morgondagen rikare. En stund av: ”ja, just det! Det där får mig att känna tacksamhet!”

Det är så lätt att falla in i negativa tankebanor när vi stöter på motgångar och olika former av förluster. Det kan upplevas som orättvist och vi tappar framtidstron, men kom ihåg att allting är under förändring. Även det som känns som en fullständig låsning! Det är inte statiskt! Naturens ständiga rörelse!

Du kanske just nu inte kan göra någonting åt det som drabbat dig, men betydligt oftare än inte, kommer nya möjligheter att presentera sig. Nya människomöten att ta form! Nya ljusglimtar!

Du och jag har skänkts den dyrbaraste av gåvor: att få leva! Varje dag förundras jag och tar ingenting för givet. Irriterar mig allt mindre på bruset där ute och fokuserar på det som jag faktiskt kan påverka – min sfär av inflytande. Gör du detsamma!

Medberoende och konsten att bryta den känslomässiga fångenskapen – webinar onsdagen den 23/1 klockan 21.00. Du är varmt välkommen!

Michael Larsen – relationscoach