Minns tillbaka när jag för ca 7–8 år sedan bestämde mig för en rad saker som jag ville förverkliga; skriva en bok, föreläsa, vara mer närvarande när det gällde familj och vänner. Kommer ihåg den gnagande känslan av uppskjutande och att det fanns all tid i världen. Det dåliga samvetet som gjorde mig till åskådare. Jag tyckte inte om min inställning: ”Jag kommer att göra det. Det ska bara vara rätt tajming! Allting har en mening och när det är rätt så kommer det naturligt.” Det där tog på självförtroendet. Jag var beväpnad med alla möjliga bortförklaringar.

Jag ser så många människor med mål och drömmar. De ”väntar bara på rätt inspiration”. Nyårslöften som inte håller hela vägen fram eller ens ges en chans.

Den karismatiske, äldre och fantastiskt kloka mannen sa till mig: ”Börja idag! Livet väntar inte på dig. Jag vet därför att jag inte har jättemånga stationer kvar.” Tänk vilken inverkan hans ord hade på mig! Vi behöver alla tänka på det där: våra ords inflytande på en annan människa. Vi kan lyfta eller sänka. Liksom orden vi använder till och om oss själva.

Nyårsdagen 2017: finns det någonting som du av olika anledningar skjutit upp? Vad? Om oro och rädsla är det som hindrat dig, så vill jag säga: mod kommer till oss när vi agerar. Jag har själv fått erfara det gång på gång. Ta steget framåt så fylls du av energi.

Mannen som led av social fobi och med största kraftansträngning knappt kunde ta sig ned till mataffären, började utmana sig själv. Han började sätta sig olika kaféer, först vid tider då där inte fanns alltför många gäster. Små doser av mod injicerades. Så småningom besökte han fiken då de var mer välbesökta. Självförtroendet ökade och spreds till andra livsområden.

Jag önskar dig ett fantastiskt fint 2017 min bloggvän!

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare

Härskartekniker och narcissism – webinar den 3/1 kl 20.00 Du är varmt välkommen!