Louvren

Kan inte låta bli att tänka att det är stora ord mannen använder: ”visar min kärlek i handling.” Hur vet han det? Hundratals timmar i övertidsarbete, renoveringar på huset, byte av däck på fruns bil m.m. ÄR handling. Och det kan säkert ligga kärlek bakom. Men frågan är: vems version av kärlek?

Frun sitter ju med en helt annan en historia. Hon känner sig ensam och inte det minsta bekräftad. Det är ingen unik sida av verkligheten. Är hon otacksam?

Nej, det är hennes känsla och sanning. Och han lever med sin verklighet. Vad kommer hända en bit längre ner på vägen om han säger: ”men sån är jag!” De fyra orden har sänkt många relationer. Vad kommunicerar den meningen? Som jag ser det – okunskap om det absolut nödvändiga i att vara öppen och lyhörd.

Vi är inte stenblock. Vi KAN vara lyssnande, flexibla och villiga till förändring. Kärleken förväntar det av oss. Annars drar den vidare

Handling är enastående och fullständigt nödvändigt, men emellanåt även orden. De kan nämligen också vara handling. Meningarna som skapar närhet, förståelse, intimitet och trygghet. Du tänker kanske att det inte är ett språk för dig. Det är som att förvänta sig bli förstådd på Bali med hjälp av svenska.

Livet är ständig anpassning och vår överlevnad som art beror på det. Relationer är inga undantag, utan levande organismer som behöver syre genom viljan att se och bli sedd, beröring, närhet, handling OCH ord.

Tankar?

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare