”Jag kom på honom med att gå bakom ryggen på mig och han sa att ingenting hade hänt.” Ska vi i våra vuxna liv, utifrån allt det bagage som många av oss tvingats bära från tidigare relationer, behöva höra det igen: ”ingenting hände!”

Ord kan vara enormt laddade och de avgör om ett förhållande kommer att leva vidare eller dö. Många förhållanden idag får sin sista dödsstöt via det som utväxlats i en chatt.

Ska vi under våra dyrbara dagar; behöva lägga tanke/orosenergi på att det kanske förekommer sådant bakom våra ryggar som inte hör hemma i en relation?

Om förhållandet är i dåligt skick, och/eller om det finns ett bekräftelsebehov som gör att du inte kan låta bli att äventyra det som är någonting vackert, så se dig själv med fullständigt ärliga ögon. Det är så lätt att ljuga för sig själv!

När du upptäcker och börjar leva på ett sätt som gör att du känner dig värdig, förändras allt i grunden! Inte kosmetiskt självförtroende som syftar till att täcka över alla möjliga lögner som vi intalat vår egen person. Någonting fundamentalt som inte går att förhandla bort. Inte ens inför sig själv!

När vi börjar agera med integritet i vartenda givet ögonblick, så tänds det en låga inom oss som inget i den här världen kan släcka. Känslor av förtvivlan, svartsjuka, skrikande kontrollbehov, frågor om hur och varför han/hon kunde utsätta oss för det ena och det andra, tar inte längre lika hårt. De kan kännas fruktansvärt, men vi har lärt oss hur man skyddar sig själv från att bli emotionellt smittad av manipulation, härskarmetoder och skickligt utförda förförelsetekniker.

Säg ordet värdighet till dig själv vid minst etthundra tillfällen under dagen. Se för ditt inre hur en människa med värdighet beter sig.

”Hur kan jag bli en bättre partner?” Webinar torsdagen den 30/8 klockan 21.00. Du är varmt välkommen!

Michael Larsen – relationscoach