Det var ett koncept, en idé, en djupt rotad känslomässig föreställning som gjorde det svårt att se henne för den hon verkligen var. Jag tänker tillbaka på ett ex och hur bilden som jag hade då ser helt annorlunda ut idag. Det var ett ”perfekt” drömscenario som jag bar i mitt sinne, men verkligheten gick inte att förstå förrän senare.

Det kan ta tid för den emotionella narkosen att gå ur kroppen!

Vad är det som vi blir förälskade i? Vem är hon eller han egentligen? Bortom våra önskningar om hur vi vill att det ska vara…

Vi önskar så innerligt att vi förblindas för det som verkligen ÄR.

Vad är det som gör att när förhållandet har tagit slut, under lång tid kan låsa fast våra tankar så att vi inte kommer vidare, även om personen ifråga har tackat för sig.

Varför släpper vi inte bara taget när vi har blivit sårade alltför många gånger? Vi kan ha fragmentariska stunder som ser med klara ögon, men ändå välkomnar vi in mer kaos och smärta.

Det gör ont att skiljas från drömmen och hoppet! Det är chockerande att tvingas konfronteras med verkligheten om att just den där kvinnan/mannen faktiskt inte är rätt för oss.

Vi längtar innerligt efter att just den här personen en dag ska bli den som vi av hela vårt hjärta hoppats på att hon/han är. ”För egentligen är den är kvinnan/mannen så mycket mer fantastisk än de själva vet om. Om hon/han bara…”

Bara för att dina känslor får dig att tycka att den här människan är fullständigt enastående, att dina sinnen är överfyllda av attraktion, är inte detsamma som att hon/han är rätt för dig. Prova att skaka lite på piedestalen som du har byggt upp.

Utveckling är detsamma som att vakna! Stå inte i givakt för illusionerna som förför dig.

Ta ett par djupa andetag och inse att du inte kan förändra en annan människa. Även om din innerliga önskan är stark. Rätt person får dig inte att ständigt känna förtvivlan och ångest, utan lugn, självförtroende och en läkande självklarhet.

Det är många kilos överviktsbagage som försvinner när vi hittar hem.

Vad behöver du börja se och lyssna till?

Del 2 ”Att ha barn tillsammans med en narcissist” – webinar söndag den 24/6 klockan 21.00 Du är varmt välkommen!

Michael Larsen – relationscoach