En kvinna berättar att hon sitter isolerad i hemmet sedan tio dagar p.g.a. att hon tillhör riskgruppen.

Ensamhet tär!

En man har förlorat sitt arbete inom hotellbranschen och är förtvivlad eftersom framtiden är oviss.

Ovisshet skapar ångest!

En av mina döttrar tillhör riskzonen och vissa människors dumdristighet och likgiltighet är rent provocerande. Självupptagenhet och empatilöshet är ett dödligt virus!

Det finns flera anledningar till att vara orolig och rädd. Hälsa och ekonomi handlar om vår existens. Det är inte bara statistik utan liv! 

I den ytterst surrealistiska situationen som du och jag nu befinner oss i, behöver vi varandra mer än någonsin. Vår framtid hänger på hur vi agerar inom de närmaste veckorna/månaderna.

Jag är ingen folkhälsoexpert, så väljer att lyssna på dem som har kunskapen. Desperata känslostormar och självutnämnda proffs är någonting ytterst destruktivt.

Ekonomi består som de flesta av er redan vet, om psykologi. Just nu är osäkerhet och rädsla den dominerande kraften i samhället, men det finns saker som vi faktiskt kan göra – nu!

  • Om du inte har symptom och inte tillhör riskgruppen: beställ en take away kaffe, men håll avstånd på 3 meter till andra. Ring och beställ mat från din favoritrestaurang. Låt det blir köer samtidigt som du är hälsosmart!
  • Var vänlig mot människorna som du möter på din väg.
  • Lyssna till fågelsången och andas in vårluften. Skriv ett meddelande tillsammans med en vårbild till den som för tillfället inte kan röra sig utomhus. Små handlingar har en magisk effekt.
  • Köp och ställ mat utanför dörren till kvinnan eller mannen som av hälsorisker inte kan ge sig ut. Om du har handsprit: sprita handtaget på påsen.
  • Beställ en present till dig själv eller någon som du håller kär via en webb-butik. Är det lite människor i din favoritbutik, köp en gåva som får dig eller någon annan att le.

Vi människor reser oss upp igen. Det har vi alltid gjort, eftersom vi annars inte hade existerat som art. Vi är kreativa och empatiska!

Vi har ett unikt tillfälle till att växa och utvecklas genom att planera inför framtiden, eftersom den väntar på att få välkomna oss. Det är nu vi skapar den genom våra val.

Var rädd men fortsätt att gå.

Redan nu och när detta har lagt sig är det dags att visa vår uppskattning för alla dem som jobbar inom vården, och se till att de har anständiga löner. Att resurserna för äldre, sjuka och andra utsatta finns. Värdighet!

Ge tankarna till alla dem som ser till att vår värld fortsätter att fungera, även om mycket just nu står stilla. Solen kommer att gå upp igen. Och igen. Du kommer även att en dag glädjas och förundras över det milda sommarregnet som skall smeka ditt ansikte.

Webinar söndagen den 22/3 – ”så lämnar du en narcissist”. Vi kör igång klockan 21.00. Varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Larsen – relationscoach