Jag står i hotellets hiss en tidig morgon och in kliver paret i 80 årsåldern som hälsar glatt: ”good morning! En stunds paus: ”Look honey, we´ve got the mentalist in here” Jag ler och svarar att det var en fin komplimang.

Vänlighet smittar! Några ordväxlingar, skratt och i ett ögonblick så känner jag mig betydligt lättare. Det är inte svårt! Vi kan alla bjuda på några sekunders värme i en värld med ett tempo som alltför lätt får oss att glömma det medmänskliga. Vi blir fartblinda och får tunnelseende i alla vardagsmåsten.

Lär dina barn betydelsen av korta konversationer som skapar en behaglig atmosfär. Praktisera gentemot andra det som du själv skulle må bra av. Även om hon eller han i butiken, på flyget, bussen, i kaféets kassa verkar ha en dålig dag, så le inom dig själv och visa förståelse (livet är alltför ofta stressigt och fullt av motgångar). Vi känner inte den andres berättelse!

Dras inte in i negativa och bittra samtal med kollegorna, släktingarna eller vem det nu än må vara. Håll fokus på en ren energi inom och omkring din egen person. Våra gester och beteenden har en spridningseffekt långt bortom det vi kan föreställa oss.

Så lämnar du en narcissist – webinar ikväll klockan 20.00. Du är varmt välkommen!

Michael Larsen – relationscoach