”En man med samma parfym som mitt ex passerade mig på trottoaren och några sekunder senare kom tårarna. Jag fick svårt att andas!”

”Varje gång jag får ett meddelande från henne blir jag alldeles stel i kroppen. Om det inte var för att vi har barn tillsammans så hade jag blockerat henne för länge sen. Jag är så arg på mig själv för att jag varit så sjukt anpasslig!”

”Jag kan fortfarande inte förstå hur jag kunde stanna så länge. Jag var gift med rädslan och mina drömmar skrämmer mig fortfarande.”

Om det ”bara var att släppa taget och gå vidare”, så hade du gjort det för länge sedan. Om hon/han var så supertrevlig som många säger så hade du inte fält alla dessa tårar och känt dig psykiskt sjuk.

Om hon eller han inte var en manipulationens mästare så hade du lämnat flera år tidigare. Om det inte var för skamkänslorna så hade du berättat för andra hur illa ställt det var.

Om det inte var för ditt självförtroende som smulats ner, så hade du inte anpassat dig till den toxiska ”kärleken”.

Med tanke på vad den som har varit i en relation med en narcissist har varit med om, är det inte det minsta konstigt att kroppen går på högvarv eller är fullständig dränerad på energi. Panikångest, uppgivenhet och bristande tillit är biverkningar som lever kvar även om det har gått lång tid sedan ni skildes.

Vi behöver vi klippa hoppet om positiv förändring hos den emotionella tyrannen, om och om igen, och inse att den narcissistiska kvinnan och mannen inte är kapabel att älska. De kan däremot vara enastående på att få det att se ut som innerlig kärlek.

Lyssna till de kroppsliga varningssignalerna som vill dig väl. Ångest, ensamhet, ett desarmerat självförtroende och stress går att läka. Du behöver tid, kunskap i det som du har gått igenom, förtroliga människor nära och nya upplevelser av livet kan vara fantastiskt vackert. Äkta kärlek existerar!

Ikväll torsdag håller jag webinariet ”Livet efter narcissisten & att läka såren.” Vi börjar klockan 21.00 och jag hoppas att du kan vara med. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Thor Larsen – relationscoach