Sitter på ett av mina favoritkaféer och skriver på dagens blogginlägg, där det än så länge är folktomt.

Vi läser och hör ofta om att rädsla är någonting negativt. Att rädsla gör oss fördomsfulla, sätter ner immunförsvaret, gör oss misstänksamma, aggressiva, kontrollerande etc.

Jag är enig: rädsla kan begränsa oss!

Men det finns en annan sida som vi sällan pratar om: våra instinkter som är till för att tjäna oss. Sinnen som skärps då vi går på en mörk gata sent om kvällen, eller rädslan att förlora någon som vi älskar därför att vi beter oss omedvetet, manipulativt och/eller rent idiotiskt helt enkelt.

Eller rädslan för att smitta någon som vi håller kärt i tider som dessa. Det är en hälsosam oro som förhoppningsvis gör oss fokuserade, försiktiga och omtänksamma.

Vi lever i en kultur som gärna filosoferar och vill paketera för att hålla djupare instinkter på avstånd. Är vi ängsliga för vad som ska komma upp till ytan om vi är rädda?

Medicinen mot destruktivt beteenden är kunskap, empati och förmåga till handlingskraft. Tillåt dig att få vara rädd, men sök samtidigt kunskap och förringa inte den positiva kraften i dina instinkter.

Människor trängs i butiker och restauranger därför att de inte är rädda, och/eller för att de förtränger/rationaliserar faran i pandemin. 

Jag var rädd för att inte använda och manifestera mina resurser. Jag var rädd för att leva ett alltför mediokert och tamt liv, vilket drev mig framåt. Rädslan var min väckarklocka: ”kom igen och lev större!”

Hur kan du använda dina rädslor på ett sätt som blir till gagn för dig och de runt omkring dig?

Bryt dina destruktiva beteenden – webinar tisdagen den 8/12 klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Thor Larsen – relationscoach