Kvinnan och mannen berättar för omgivningen om alla resor de gjort, restauranger de besökt, storstäder de utforskat, luftballongsfärder, möbler de inhandlat till huset, badrum och kök som uppgraderats, osv. De är stolta över alla projekt de är involverade i. Vännerna imponeras. Men i allt detta ”lyckade” och höga tempo, gnager en djup otillfredsställde inom henne. Visst; hon njuter av upplevelserna, men någonting saknas, och hon kan inte sätta fingret på vad det är.

De återkommande drömmarna om en batteriladdare som inte höjer energinivån i mobilen, och en kontakt som hela tiden trillar ur, försöker kommunicera till henne. Hon får en helg för sig själv där hon inte gör någonting annat än att läsa, se en film och sola på terrassen – tanken och känslan når upp till ytan:

”Alla dessa måsten vi gör för att känna oss lyckliga, är sätt att undvika varandra. Jag lever i illusionen om att vi har så mycket gemensamt, men egentligen är det bara tempot och avcheckningarna på att göra listan, som håller oss samman. Jag har inte känt mig nära honom på många, många år. Vi har egentligen aldrig pratat med varandra.”

Tankarna skrämmer henne!

”Kanske är det bara inbillning. Fyrtioårskris?”

En process har inletts inom henne.

Det är en väldig skillnad på om vi gör något som resultatet av en skön inre värld, eller om det handlar om rastlös jakt i försök att bedöva.

Frågorna vi riktar mot oss själva kan förändra vår verklighet:

”Är jag i rätt sällskap? Varför gör jag det jag gör? Är vi genuint lyckliga tillsammans? Hur värdefull är min tid?”

När sömnen är djup och avslappnad, andetagen lugna, skratten nära till hands, beröringen känns självklar och naturlig, uttalande av ord som ”förlåt” är äkta, sårbarhet inte är en belastning, styrka inte känns hotfullt, trygghet och tillit är mycket mer än vackra ord, när hemma är i hennes/han ögon – är det fritt och okomplicerat.

Det är kanske dags att lägga mer energi på hur ni har det tillsammans, än alla aktiviteter. Connection är allt!

Michael Larsen – relationscoach och mental tränar

Behöver du prata med någon? Kontakta mig på michael@separation.se