separation.se

För många jag kommer i kontakt med genom mitt arbete, skapas det en enorm inre stress när deras f.d. flyttar ihop med en ny partner, bosätter sig i ett ”bättre” område, kan resa oftare och längre, har större umgängeskrets och på det stora taget lever ett mer ”lyckat” liv.

Vi jämför sönder oss själva och bor grannar med otillräckligheten. Det dåliga samvetet, tids och aktivitetsjakten gällande barnen drar oss allt längre bort från det som verkligen räknas. Vi tävlar med vår f.d. om vem som är den bästa föräldern och på vägen förlorar vi någonting värdefullt i oss själva – förnöjsamheten och lugnet.

Din eller ditt barns djupare tillfredsställelse är inte beroende av hur många kvadratmeter eller vad ert hem är värderat till. Vi tror eller är t.o.m. övertygade om att det är så, men allt det där är illusioner som vill håller fast vid eftersom vi starkt påverkas av det vi ser, läser och hör om. Det har ätit sig fast i vår världsbild.

Vi behöver börja utmana de mentala bilderna som bosatt sig i våra huvuden och börja inse att lycka är tid, förmågan att se det vackra i ett gulnande höstlöv, tonläget i ditt barns röst här hon/han lärt någonting nytt, när musiken i lurarna fyller dig kraft och en upplyftande tanke vinner terräng. Framgång är att stanna upp, ställa rätt frågor till Jaget och känna en vind av mening.

Michael Larsen – livscoach och mental tränare